Mageøvelser

Få sterkere mage - helt uten situps

Kjernemuskulaturen er avgjørende for alle bevegelser du gjør i hverdagen.

KJERNEMUSKULATUREN: Kjernemuskulaturen har som hovedfunksjon å holde kroppen din stabil, og bidrar til å overføre krefter fra en kroppsdel til en annen. Den er dermed avgjørende for alle bevegelser du gjør i hverdagen. Foto: Innovated Captures - Fotolia
KJERNEMUSKULATUREN: Kjernemuskulaturen har som hovedfunksjon å holde kroppen din stabil, og bidrar til å overføre krefter fra en kroppsdel til en annen. Den er dermed avgjørende for alle bevegelser du gjør i hverdagen. Foto: Innovated Captures - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvem ønsker seg vel ikke en veltrent mage?

Mange glemmer imidlertid hvorfor det er så viktig - for det finnes langt viktigere årsaker til å trene denne kroppsdelen, enn å få den flate magen du har drømt om til sommeren.

Magen og kjernemuskulaturen er nemlig selve kraftsenteret i kroppen, og helt avgjørende for de enkleste hverdagslige aktiviteter.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med treningen

Kjernemuskulatur - avgjørende for en sunn hverdag

- Kjernen er kroppens kraftsenter. Den har som hovedfunksjon å holde kroppen din stabil, og bidrar til å overføre krefter fra en kroppsdel til en annen, sier Ingeborg Hundsdal, personlig trender ved Avancia Sportsenter og online coach på Jentetrening.no.

Kjernemuskulaturen er dermed helt avgjørende for alle bevegelser du gjør i hverdagen.

- Alt fra når du plukker opp leker fra gulvet, bærer en tung handlepose fra butikken, til når du skal prestere på trening eller konkurrere i idrett. I alt dette er vi avhengige av en viss kjernemuskulatur, forklarer hun.

Så hvordan bør du helst trene magen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer