Solkrem:

Faktor 30 kan bli faktor 7 hvis du bruker for lite krem!

Ikke gjør denne solkremtabben nå.

SOLKREM: Hvor mye man svetter, bader eller tørker seg har noe å si for hvor lenge solkremen holder. FOTO: NTB Scanpix
SOLKREM: Hvor mye man svetter, bader eller tørker seg har noe å si for hvor lenge solkremen holder. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig har sola stukket frem hodet sitt igjen, og vi solhungrige nordmenn kaster oss ut i strålene - gjerne litt for lettkledd og uten god nok beskyttelse.

For solfaktor er like viktig nå, som midt på sommeren. Årsaken? Jo, solen er sterk og huden, som har vært skjult bak lag på lag med klær gjennom en hel vinter, er hvit og veldig ømfintlig.

Men, så er da spørsmålet: hva slags solkrem bør du egentlig velge? Og hvor ofte bør du smøre deg? For vi har jo alle hørt at du bør smøre deg MYE og OFTE, i stedet for lite og sjelden.

Det er gjort undersøkelser som viser at dersom du smører nok krem på korrekt måte (det vil si 2 milligram per kvadratcentimeter) og ikke har noe særlig «slitasje» gjennom dagen (ikke svetter eller bader) vil inntil 50 prosent av kremen kunne sitte igjen etter en hel dag. Dessverre er det ikke slik at vi alltid følger instruksjonene.

– Vi vet at folk flest smører kun halvparten av den mengden som trengs for å oppnå den faktoren som står på emballasjen. Dette medfører at beskyttelsen blir mer enn halvert, forklarer fagsjef i Aco Hud Norge, Ingrid Fallet, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer