Coronavirus i Norge:

Familien Skappels familiedagbok: – I ei tid som dette kan det være fint

Flere tyr til pennen i denne unntakstilstanden vi plutselig lever i. I Dorthe Skappels familie har de sett den terapeutiske effekten av familiedagbok i årevis.

FIKK UT FRUSTRASJONER: Dorthe Skappel og døtrene Maria og Marthe opplevde at familiedagboka som lå på do hjalp dem til å få ut frustrasjoner. Den hjalp også familien til å snakke om ting som var vanskelig. Foto: Yvonne Wilhelmsen/KK
FIKK UT FRUSTRASJONER: Dorthe Skappel og døtrene Maria og Marthe opplevde at familiedagboka som lå på do hjalp dem til å få ut frustrasjoner. Den hjalp også familien til å snakke om ting som var vanskelig. Foto: Yvonne Wilhelmsen/KK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Vi startet doboka i en periode der alle var mye i sine egne verdener. Ungene kom hjem fra skolen og hadde mye å meddele. Doboka hjalp dem til å få utløp for ting som hadde skjedd i løpet av dagen mens det var ferskt, sier Dorthe Skappel til Vi.no.

Les også: Her besøker Anne-Lise barnebarna - uten at de møtes

Hun snakker om hele familiens dagbok. Ei bok med blanke sider som lå på do. Her skrev ungene om kjærlighet og forelskelser. Den neste som gikk på do svarte på det som var skrevet tidligere med tekst eller illustrasjoner.

Etter at coronaviruset kom til Norge lager folk timeplaner med oppgaver for å ha en struktur i hverdagen. Noen tyr også til den gode, gamle dagboka for å skrive ned hvordan denne perioden i livet oppleves.

Skappel tror at dagbøker for hele familien kan være bra i tida vi nå er inne i med karantene, isolasjon, hjemmeskole og hjemmekontor grunnet coronaviruset.

– I ei tid som dette her kan det være en fin ting å gjøre, selv om vi nå har større mulighet til å snakke med hverandre ansikt til ansikt. Barn går kanskje rundt med redsler det ikke er så lett å forklare. Det kan være lettere å forklare med tekst og tegninger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.