Kroppskontakt

Får du dekket behovet for hudkontakt?

- Hudkontakt er ikke bare viktig, det er livsviktig for oss mennesker, sier sexolog.

HUDKONTAKT: Det er livsviktig, men noen ganger et vanskelig behov for single å få dekket.  Foto: Shutterstock / Africa Studio
HUDKONTAKT: Det er livsviktig, men noen ganger et vanskelig behov for single å få dekket. Foto: Shutterstock / Africa Studio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du kjent på savnet av å bli tatt på av et annet menneske? Tomhet, ensomhet (her kan du lese hva som kan gjøre deg mindre ensom!) og til slutt irritasjon. Eller det motsatte, hudkontaktens krefter: kriblinger, lykken og ikke minst tryggheten?

Men visste du at hudkontakt er mer enn bare følelser?

- Hudkontakt er ikke bare viktig, det er livsviktig for oss mennesker, sier Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog til KK.no.

LES OGSÅ: Uvanen som gjør deg «evig singel»

Som eksempel trekker Schmidt fram viktigheten av hudkontakt for nyfødte barn, og får støtte fra Ulla Aasland, pedagog og sexologisk rådgiver på Ullaaasland.no:

- En bekjent av meg fortalte meg nettopp om spedbarn på et barnehjem fra et land i Østen. Barna som var plassert lengst bort fra døren, døde oftere. Barna som var plassert nærmest døren fikk oftere et stryk over kinnet eller en form for berøring og kontakt fra de som gikk forbi, sier Aasland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer