Magnesium

Får du i deg nok magnesium? Trolig ikke, viser studier

Magnesium spiller en vesentlig rolle for en rekke funksjoner i kroppen, og kan forebygge blant annet hjertesykdom, beinskjørhet, diabetes og migrene. Likevel er det mange av oss som ikke får i oss nok.

MANGEL PÅ MAGNESIUM: Føler du deg sliten, trett og har mye muskelsmerter og migrene, kan det være du har magnesiummangel. På sikt kan det øke risikoen for blant annet hjertesykdom, diabetes og beinskjørhet. Studier viser at svært mange nordmenn ikke får nok magnesium gjennom kosten. Foto: NTB
MANGEL PÅ MAGNESIUM: Føler du deg sliten, trett og har mye muskelsmerter og migrene, kan det være du har magnesiummangel. På sikt kan det øke risikoen for blant annet hjertesykdom, diabetes og beinskjørhet. Studier viser at svært mange nordmenn ikke får nok magnesium gjennom kosten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Svært mange av oss har trolig for lave nivåer av mineralet magnesium i kroppen, viser en rekke studier.

Magnesium er et essensielt mineral, som betyr at vi må få det tilført gjennom kosten, eventuelt som tilskudd. Men det er ikke sikkert vi får i oss den anbefalte dosen som skal til for å opprettholde god helse.

I første omgang merker vi ikke så mye til dette selv. Men forskning kan tyde på at magnesiummangel, også om den ikke er alvorlig, kan øke risikoen for en rekke helseproblemer, blant annet hjertesykdom, høyt blodtrykk, slag, beinskjørhet, diabetes, muskelsmerter og migrene.

Stress, blodtrykk og hjertehelse

- Magnesium er utrolig viktig for at musklene skal fungere optimalt, sier Therese Aarsæther. Hun er kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk, og har i tillegg en mastergrad i ernæring.

- Magnesium inngår i mange hundre funksjoner i kroppen, blant annet regulering av blodsukker, benmetabolisme og blodtrykk, samt overføring av nervesignaler. Det påvirker også stresshormoner, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer