Kviser av solkrem:

Får du kviser av solkrem? Da må du gjøre dette

Særlig én ting gjør deg mer utsatt for akne.

KVISER AV SOLKREM: Å beskytte huden er et must, men all solkrembruken om sommeren kan ha sine baksider. Foto: NTB
KVISER AV SOLKREM: Å beskytte huden er et must, men all solkrembruken om sommeren kan ha sine baksider. Foto: NTB Vis mer
Publisert

At vi gjerne føler oss freshere om sommeren, med solkysset hud og varmere klima, er ganske typisk. Samtidig er det ikke alltid huden ser ut til å være like god venn med den nødvendige solkremen. Du har kanskje opplevd å få fæl, uren, kvisete eller fet hud om sommeren, du også?

Hudlege Anne Birgitte Thomas Nordal ved Hudklinikken kan fortelle oss at dette er ganske så normalt. Men at det antakeligvis ikke er bare solkremen som er syndebukken.

– Det er viktig å få vekk dagens rester av solkrem, svette og smuss. Ikke bruk sterke skrubber eller peelinger, for irritert hud er utsatt for akneutbrudd, forteller Nordal til KK.

– Øker talgproduksjonen

Det blir for enkelt å skylde på solkremen, selv om det kanskje frister. Får du uren sommerhud, er det antakeligvis takket være flere faktorer. Og noe av skylden må du nok ta på egen kappe!

Men akkurat det er gode nyheter. For det betyr tross alt også at du kan endre vanene dine og gjøre noe for å motvirke hudproblemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer