Mat til eldre på sykehjem

Får for lite næring på sykehjem

Ny rapport avslører at stadig flere eldre får i seg for lite næring eller står i fare for å bli underernært i løpet av kort tid.

UNDERERNÆRT: Mange eldre på sykehjem er i risiko for å bli underernærte - og i Oslo er det verst. Foto: Shutterstock/NTB
UNDERERNÆRT: Mange eldre på sykehjem er i risiko for å bli underernærte - og i Oslo er det verst. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er en ny rapport fra Helsedirektoratet som avslører ernæringsproblemene på norske sykehjem.

I en artikkel på Aftenposten forteller 96-årige Aslaug Nilsen om hvordan maten på sykehjemmet der hun bor er så dårlig at hun får så dårlig matlyst at hun spiser mindre og mindre.

Nilsen bor på sykehjem i Oslo, som utpeker seg som dårligst ifølge de nye statistikkene til Helsedirektoratet:

I Oslo får over 60 prosent av beboere på sykehjem i seg for lite næring, eller står i risiko for å bli underernært innen kort tid. I 2016 var tallet 46 prosent.

44 prosent i risikosonen på landsbasis

Rapporten fra Helsedirektoratet avslører at det er store forskjeller mellom fylkene og det er store forskjeller innad i fylkene.

Tall for 2020 viser at 45,0 prosent av beboere på sykehjem i alderen 67 år og eldre hadde blitt vurdert for ernæringsmessig risiko i løpet av de siste 12 månedene. I 2019 var andelen 47,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.