- Fattigdom skader helsen vår

KRONIKK: Flere opplever at pengene ikke strekker til når prisene øker. Det er dårlig nytt for folkehelsen. Fattigdom skader helsen vår, skriver Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

BEKYMRET: Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, er bekymret for de som sliter med å få økonomien til å gå rundt. Dette bekymrer oss som jobber med folkehelse kraftig, fordi vi vet at dette påvirker helsen vår på kort og lang sikt. Foto: Ilja C. Hendel
BEKYMRET: Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, er bekymret for de som sliter med å få økonomien til å gå rundt. Dette bekymrer oss som jobber med folkehelse kraftig, fordi vi vet at dette påvirker helsen vår på kort og lang sikt. Foto: Ilja C. Hendel Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne kommentaren ble først publisert på nettsiden til Nasjonalforeningen for folkehelsen 08. september 2022.

Hver eneste dag kommer nye oppslag som viser nok en rekord på strømpris, sjokkpris på bensin eller enda en pristopp på mat. For de fleste av oss fører dette til at vi følger litt mer med på økonomien. Vi skrur ned strømmen, utsetter planen om ny sofa og strammer litt til.

Men, for noen fører det til at de går fra å ha kontroll på hverdagen, til å miste denne kontrollen. 600 000 personer i Norge har er en økonomi som så vidt går rundt fra måned til måned.

Det er forskjellen på å sove godt og å miste nattesøvnen av uro. Det er forskjellen på å legge inn regningen i nettbanken og ikke tenke mer på det, og å vite at den regningen gjør at du ikke er sikker på om du kan handle nok mat til ungene i neste uke. Det er forskjellen på å stå på sidelinjen og heie på datteren på fotballbanen og å fortelle henne at hun må slutte fordi familien ikke har råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer