Plantebasert melk

Feil valg av kan gi mangel på viktige næringsstoffer

Havremelk, mandelmelk og soyamelk: Stadig flere velger å bytte ut kumelk med plantebaserte alternativer, og utvalget i butikkene har eksplodert. Men er det egentlig sunt? Og hvilken type bør du velge? Svaret er kanskje ikke det du tror.

PLANTEBASERT MELK: Det dukker stadig opp nye varianter av plantebasert melk i butikkhyllene, og mange av dem er gode alternativer til vanlig kumelk. Men det er noen ting det er viktig å være klar over før du velger. Foto: NTB
PLANTEBASERT MELK: Det dukker stadig opp nye varianter av plantebasert melk i butikkhyllene, og mange av dem er gode alternativer til vanlig kumelk. Men det er noen ting det er viktig å være klar over før du velger. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å legge om til et mer plantebasert kosthold kan være bra for både helse, klima og dyrevelferd. Her i Norge har det tradisjonelle kostholdet inneholdt en relativt høy andel melk og meieriprodukter sammenlignet med andre land, men de siste årene har stadig flere valgt å begrense inntaket av kumelk og heller erstatte det med andre alternativer. For noen handler det om allergi eller intoleranse, noen ønsker en mer miljøvennlig livsstil, mens andre mener det er sunnere og gir bedre helse.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

KK Pluss

Les interessante saker om relasjoner, sterke mennesker og spennende reportasjer

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.