Bli mer aktiv

Fem måter å komme i bedre form – uten å trene

Sliter du med motivasjonen for å komme deg opp av sofaen? Det går faktisk an å komme i bedre form – uten å gjøre så mye for det.

VIL KOMME I BEDRE FORM: Å vaske bilen for hånd kan være med på å få deg ut av stillesittingen. Eller å pusse vinduene. FOTO: NTB Scanpix
VIL KOMME I BEDRE FORM: Å vaske bilen for hånd kan være med på å få deg ut av stillesittingen. Eller å pusse vinduene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Treningsstudioet. Bare tanken på det får skuldrene til å krype opp mot ørene. Hvordan skal du rekke det? Etter jobben og middagen og klesvasken som skal brettes og aktivitetene ungene skal kjøres til?

Joda, du vet at å trene gir energi, og at man aldri, jeg gjentar ALDRI noensinne har angret på en treningsøkt (med mindre den har endt i lyskestrekk eller andre skader). Men det er det der med å komme seg av gårde. Orket ...

Stillesittende overenskomst ...

Ifølge Helsedirektoratet er stillesitting en risikofaktor for dårlig helse, og all aktivitet regnes som positiv, deriblant hverdagsaktiviteter som hus – og hagearbeid, trappegange, gåing og sykling, samt regelmessige pauser fra stillesittende arbeid.

Blant voksne har man sett at et par minutters regelmessige aktive avbrekk fra tv-titting, pc-bruk og annen langvarig stillesitting har positiv effekt på parametere som blodsukker- og insulinnivå.

Verdensomspennende problem

WHO regner fysisk inaktivitet som den fjerde største risikoen for global dødelighet, og har utarbeidet retningslinjer for fysisk aktivitet i forskjellige aldersgrupper. Det å erstatte stillesitting med selv lettere aktiviteter, kan være med på å forlenge livet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer