Heteslag

FHI advarer om varmen: - De som er mest utsatt skjønner det ikke nødvendigvis selv

FHI oppfordrer eldre og syke - og naboer og pårørende, til å passe spesielt godt på i det varme været. Eldre og syke er særlig sårbare for hetebølger siden de da er mer utsatt for skader og i verste fall død.

HETESLAG: FHI advarer spesielt eldre og syke som er spesielt sårbare for heteslag. Akutt forvirring, økt tendens til å falle og slapphet er faretegn. Foto: NTB/Shutterstock
HETESLAG: FHI advarer spesielt eldre og syke som er spesielt sårbare for heteslag. Akutt forvirring, økt tendens til å falle og slapphet er faretegn. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Høy temperatur over lengre tid kan være en belastning, spesielt for de eldste og svakeste. Nå advarer Folkehelseinstituttet og oppfordrer til å være oppmerksom på faresignalene for heteslag.

De påpeker at eldre og syke er særlig sårbare for hetebølger siden de da er mer utsatt for skader og i verste fall død. Derfor må de unngå å bli for varme og dehydrerte.

– De som er mest utsatt for heteslag er ikke nødvendigvis de som selv skjønner at de må passe på. Derfor er det veldig viktig at pårørende, naboer og omsorgstjenestene passer ekstra godt på når temperaturen stiger og holder seg høyt over flere dager, påpeker eldreforsker og geriater, Anette Hylen Ranhoff.

Disse er mest utsatt

I en fersk artikkel hos FHI forteller de som hvilke tegn man skal være oppmerksom på, som kan være faresignaler for heteslag. De gir også gode råd for hva man kan gjøre for å unngå heteslag - som du kan se lenger nede i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer