Coronavirus i Norge:

FHI: - Kos er mulig!

Her er alt du trenger å vite om de nye besøksreglene på institusjon.

Unn deg en klem, men unngå tette ansikter, råder Folkehelseinstituttet på Facebook. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Unn deg en klem, men unngå tette ansikter, råder Folkehelseinstituttet på Facebook. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I går var det mange som trakk et lettelsens sukk: Myndighetenes pressekonferanse varslet flere lettelser i smittevernet som på god vei kan gi en følelse av normalitet for mange familier: Skoler og barnehager skal tilby fulle dager fra neste uke, ved at enmetersregelen ikke lenger gjelder for personer i samme klasse eller barnehagegruppe.

Og besøksforbudet på institusjoner som sykehus og sykehjem, oppheves.

Ja, du kan gi en klem

Da Folkehelseinstituttet delte de nye besøksreglene som gjelder nå på Facebook, var det flere som kommenterte illustrasjonen som fulgte med: For blir det her antydet at man nå kan ha fysisk kontakt?

Spørsmålene kom umiddelbart i kommentarfeltet: «Så kos er innafor slik bildet viser?»

Folkehelseinstituttets ansatte svarte fortløpende:

Og svarene fra FHI frembragte gledestårer hos flere: «Nå ble jeg så glad at tårene triller. Savner så fælt å gi mamma & pappa en GOD KLEM», skrev en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer