Søvn:

Fire populære søvn-«hacks» som har gått viralt på TikTok

Men har de norske ekspertene tro på dem?

SØVNTIPS: Det florerer av søvntips på TikTok, men er det noe hold i dem? FOTO: NTB
SØVNTIPS: Det florerer av søvntips på TikTok, men er det noe hold i dem? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

På appen TikTok finnes det tips og triks innenfor alle tenkelige temaer. Søvn er et populært tema på appen, og det florerer av videoer med råd om hvordan vi kan sovne fortere og bedre - mange av dem har flere millioner visninger og «likes».

Vi får aldri nok av gode søvntips! Men, «faren» med å ta i bruk råd vi finner på TikTok, er at ikke alle som deler dem er fagpersoner. Som med alt annet på nett, er det altså viktig å ikke ta alt vi ser og leser for god fisk.

I denne artikkelen har derfor vi samlet noen av de mest populære søvntips-videoene på TikTok, og hørt med de norske ekspertene om de faktisk kan fungere. Her får du både gode søvnråd og innspill til hvilke «triks» du bør styre unna.

1. «Militærøvelsen» som skal få deg til å sovne på to minutter

I skrivende stund har denne videoen over 10 millioner visninger. Brukeren @justin_augustin deler en teknikk brukt i militæret. Øver du lenge nok på denne teknikken, skal du kunne sovne på to minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer