Ny studie:

Fiskespisere og vegetarianere får sjeldnere hjerteinfarkt

Enda en god grunn til å spise mindre kjøtt og mer fisk.

SPIS FISK: Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk 2-3 ganger per uke. FOTO: NTB Scanpix
SPIS FISK: Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk 2-3 ganger per uke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kjøttfrie bølgen er over oss, og stadig flere velger å ha kjøttfrie mandager eller å generelt kutte litt ned på inntaket. Miljø og dyrevelferd er gode argumenter, og i tillegg kan det ha flere helsegevinster å bytte ut noe av kjøttet med fisk, blant annet at vi får i oss mer Omega-3 og sunne fettsyrer.

Nå viser en ny, stor studie fra Storbritannia at fiskespisere og vegetarianere også sjeldnere får hjerteinfarkt, skriver forskning.no.

Studien har vart helt siden 1993, da 48 200 friske deltakere uten hjertesykdommer ble med. Deltakerne ble delt inn i tre grupper, den ene spiste kjøtt, den andre spiste fisk men ikke kjøtt, og den tredje gruppen var veganere eller vegetarianere. I løpet av de 18 årene studien varte, fikk 2820 deltakere hjertekrampe- eller infarkt, og 1072 personer fikk hjerneslag.

Konklusjonen av studien er at kjøttspiserne oftere fikk hjerteproblemer, og veganere og vegetarianere hadde 22 prosent lavere risiko for hjertesykdom. De som spiste fisk hadde 13 prosent lavere risiko enn dem som spiste kjøtt.

LES OGSÅ: Slik gikk det da jeg kuttet kjøtt og fisk i en måned

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer