Flåttbittet ga årevis med helseplager, så fikk Inger (58) endelig svar

– Jeg skjønte ikke hva, hvordan og hvorfor jeg stadig ble sengeliggende med crazy hjertebank, susing i hodet, piping i ørene og «10 maurtuer» i kroppen, sier Inger (58).

KJØTTALLERGI AV FLÅTTBITT: Mange år etter flåttbittet og de uforklarlige helseproblemene, fikk Inger påvist kjøttallergi. Les mer om sykdommen i artikkelen. Foto: Anne Tone Andersen
KJØTTALLERGI AV FLÅTTBITT: Mange år etter flåttbittet og de uforklarlige helseproblemene, fikk Inger påvist kjøttallergi. Les mer om sykdommen i artikkelen. Foto: Anne Tone Andersen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det skulle gå ti år før Inger Holyheart fikk vite hvorfor hun stadig oftere ble veldig dårlig. Ofte så dårlig at hun ikke orket å oppsøke legevakten, men ble sittende innpakket i flere dyner, skjelvende, iskald og redd. La hun seg ned, følte hun seg enda sykere. Nå vet hun at de «døden-nær» opplevelsene hun hadde, var anafylaksi, også kalt allergisjokk. Den gangen hadde hun heller ingen epipen, som hun nå alltid har med seg, en engangs, ferdigfylt automatisk injeksjonsenhet som inneholder adrenalin til bruk ved en alvorlig allergisk reaksjon.

Ble sykere og sykere

– Jeg Flyttet til Tromøya i 2009. Jeg elsker å gå i naturen der og var forberedt på flåttfaren på Sørlandet. I løpet de ni årene jeg bodde der, fikk jeg likevel «bare» ett flåttbitt, det var høsten 2010, sier Inger.

– Det kom en rød ring rundt bittstedet og det klødde mye. Jeg gikk til legen og fikk en ukes antibiotikakur, men det klødde i omtrent tre måneder etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.