Meieriprodukter

Flere kutter ut melk og yoghurt for å gå ned i vekt

Men har det egentlig en effekt? Dette sier ekspertene!

KUTTE MEIERIPRODUKTER: Det kan spare deg for en del kalorier, men vær klar over at det også vil gjøre at du ikke like lett får i deg en del viktige næringsstoffer.  Foto: Shutterstock / nevodka
KUTTE MEIERIPRODUKTER: Det kan spare deg for en del kalorier, men vær klar over at det også vil gjøre at du ikke like lett får i deg en del viktige næringsstoffer. Foto: Shutterstock / nevodka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste året har flere kjendiser røpt at hemmeligheten bak deres vektnedgang er at de har kuttet ut meieriprodukter fra kosten. Blant dem som har sverget til metoden er Khloé Kardashian og den britiske TV-personligheten Jasmine Harman. (Pssst: Dette er rumpetreningen Khloé Kardashian digger!)

Men, vi kan vel innrømme å bli litt skuffet dersom det viser seg å være «vidunderkuren», for både yoghurt, ost og melk (for ikke å snakke om kesam, som har vist seg å være veldig sunt!) er jo så godt - og en naturlig del av hverdagskosten og frokosten! 

LES OGSÅ: Kardashian-hemmelighetene de færreste vet om

Mener det ikke er en kaloriversting

Terese Glemminge Arnesen er ernæringsfysiolog og jobber ved Opplysningskontoret for Meieriprodukter:

Hun mener at om vi skal legge om livsstilen og ønsker å gå ned i vekt, er det alfa omega å spise færre kalorier enn vi forbruker. Men ikke ved å kutte ut alt av meieriprodukter.

- Selv om kaloriinntaket er lavere, trenger kroppen fortsatt en rekke vitaminer og mineraler, så det er smart å kutte i matvarer som inneholder tomme kalorier og få næringsstoffer. Melk og meierprodukter er en viktig kilde til kalsium, jod, vitamin B2 og B12, fosfor og proteiner av god kvalitet, og er derfor næringstette matvarer som er viktige for kroppen, sier hun. (Mer info om hvilke vitaminer du MÅ få i deg finner du her)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer