Sykehus i Norge

Flere tvangsinnleggelser: - Betenkelig, sier helsedirektør

Det er store variasjoner i kvaliteten på helsetjenester ved norske sykehus. Blant annet er ventetiden for helsetjenester blitt lengre, ifølge Helsedirektoratet.

STOR VARIASJON: Det er store variasjoner i kvaliteten på norske sykehus. Foto: CandyBox Images / Shutterstock / NTB scanpix.
STOR VARIASJON: Det er store variasjoner i kvaliteten på norske sykehus. Foto: CandyBox Images / Shutterstock / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Det viser tall fra Nasjonalt kvalitetsindikatorsystem fra Helsedirektoratet.

For somatiske helsetjenester er ventetiden 60 dager. Det er en oppgang på 1,9 dager fra året før.

Helse Nord hadde en nedgang i ventetiden, men for de øvrige regionale helseforetakene var det en økning på mellom 1,4 og 2,5 dager.

Blant pasienter på venteliste er det en svak økning blant dem som opplever brudd på frister. I tredje tertial i 2018 var denne andelen 1,5 prosent.

I 2017 opplevde 1,1 prosent pasienter på landsbasis fristbrudd.

Les også: God nyhet til deg med litt ekstra fett på kroppen

Færre tas inn i pakkeforløp for kreft

Det er også færre kreftpasienter som går gjennom et såkalt pakkeforløp for kreft innen anbefalt tid. Dette forløpet omfatter blant annet utredning, behandling og oppfølging av pasienten.

Det er en nasjonal målsetting at minst 70 prosent av kreftpasienter skal tas inn i dette pakkeforløpet. Dette skal bidra til mindre forskjeller i behandlingstider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.