Håndkle

- Føles håndkle «seigt» så er det på tide med en vask

Så ofte bør du vaske de ulike håndklærne. Enkelte kan fort bli bakteriebomber.

VASK AV HÅNDKLÆR: Hvor ofte vasker du egentlig håndkle etter bruk? Og vasker du det på rett temperatur? Ifølge ekspertene kan håndklærne miste sin myke tilstand om det blir overdrevet vasket.  Foto: Shutterstock / mama_mia
VASK AV HÅNDKLÆR: Hvor ofte vasker du egentlig håndkle etter bruk? Og vasker du det på rett temperatur? Ifølge ekspertene kan håndklærne miste sin myke tilstand om det blir overdrevet vasket. Foto: Shutterstock / mama_mia Vis mer
Publisert

- Hvor ofte håndkle skal vaskes må man nesten se an litt. Er man flink til å henge det opp til tørk etter bruk så vil det ha lengere «levetid» enn om det blir liggende på for eksempel gulvet, sier Malin Skaar, leder for Forbrukerservice i Lilleborg as, til KK.no. 

Ja, for hvor ofte vasker du egentlig håndkleet du bruker når du dusjer eller tar et bad? Enkelte velger kanskje å hive dem i skittentøyet etter en gangs bruk, mens andre bruker det opptil flere ganger. Men ifølge ekspertene kan vi bruke håndkleet flere ganger før det vaskes. 

- Føles håndkle «seigt» så er det på tide med en vask. Mange bytter hver dag/etter en gangs bruk, men det er ikke noe jeg anbefaler. Spesielt av miljøhensyn så synes jeg det er viktig å bruke håndkle flere ganger før vask, sier Skaar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer