Ny studie:

Folk liker deg bedre enn du tror

- Vi er ofte mest kritiske til oss selv, sier eksperten.

SELVKRITISK: Vi er alltid mer kritisk til oss selv enn til andre. - Vi er alle vår egen strengeste dommer, sier eksperten.
SELVKRITISK: Vi er alltid mer kritisk til oss selv enn til andre. - Vi er alle vår egen strengeste dommer, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Se for deg at du møter noen for første gang, og i stedet for å smile og være imøtekommende virker vedkommende avvisende og uinteressert i å høre på det du forteller. Det kan for eksempel være en ny kollega, en nabo eller tanten til den nye kjæresten din. Tenker du da at personen du snakker med har en dårlig dag, eller tenker du automatisk at det må være noe med deg som de ikke liker? (Jeg ville definitivt tenkt det siste!).

Under normale forhold har et voksent gjennomsnittsmenneske rundt 60 000 tanker i døgnet. Omtrent 85 prosent av disse tankene er bekymringer og negativt selvsnakk, ifølge Rådet for psykisk helse.

De fleste av oss er raske med å dømme oss selv og tenker fort at det er oss det er noe galt med, i stedet for å løfte blikket og se at den andres oppførsel mest sannsynlig har en helt annen forklaring.

Det er nemlig stor sannsynlighet for at personen du snakker med faktisk liker deg bedre enn du tror.

Ny studie bekrefter

En ny studie bekrefter nå at folk liker deg bedre enn du tror, skriver health.com. Studien spurte 112 personer, noen med sosial angst og noen uten, om å ta med en venn. De spurte så om de kunne evaluere det vennskapet. Resultatet viser at personer med sosial angst vurderer vennskapene og kontaktene sine som dårligere enn de egentlig er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer