«Folk tar seg en røyk med munnbindet på haka, for så å ta det på igjen»

KOMMENTAR: Hvordan i all verden skal vi klare å etterleve smittevernreglene når alle du snakker med har tolket dem litt forskjellig?

- Jeg føler meg ikke tryggere av at folk bruker munnbind. De holder jo ikke avstand. Illustrasjonsbilde: Heiko Junge / NTB
- Jeg føler meg ikke tryggere av at folk bruker munnbind. De holder jo ikke avstand. Illustrasjonsbilde: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Statsminister Erna Solberg har gjentatte ganger uttalt at Regjeringen ønsker å ha forutsigbare regler under coronapandemien. Folkehelseinstituttet er opptatt av at reglene skal være forståelige for folk flest.

Sju måneder inn i denne unntakstilstanden som ser ut til å ha kommet for å bli, kan vi vel trygt slå fast at det har gått sånn passe. Denne uka registrerte jeg foreløpig bunnotering da jeg oppdaget at ingen jeg snakket med hadde oppfattet de nye reglene likt.

For hvor mange kan vi egentlig ha på besøk om gangen, fem eller ti? Og hvor mange kan vi møte i løpet av ei uke, i vår såkalte sosiale boble? Kan vi bytte ut hele bobla uka etter? Og hvordan var det nå med munnbind, hvor mange må vi egentlig ha med oss for en tur med bussen?

Falsk trygghet?

- Det er ingen som bruker munnbind riktig! raser min venninne, det selvutnevnte coronapolitiet.

- Selv Joe Biden og Donald Trump har munnbindet under nesa, folk som blir intervjuet på tv har det på haka, Abid Raja også da han ble avbildet sammen med Tom Cruise. Jonas Gahr Støre fikk kjeft for å ta t-banen uten munnbind, men hvis han holdt avstand - var han ikke da tryggere enn naboene med gjenbrukt munnbind som satt tett i tett?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer