Tisse ofte:

- Før en biltur, før sengetid og etter sex er ok, men...

Bør vi unngå å tisse for ofte?

TISSE OFTE: Tisser du oftere enn du må, bare for sikkerhetsskyld? FOTO: NTB
TISSE OFTE: Tisser du oftere enn du må, bare for sikkerhetsskyld? FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pleier du å tisse «bare for sikkerhetsskyld»? Mange av oss løper på do før vi skal ut på en lang biltur eller på kino, fordi vi er redde for å måtte tisse underveis. Hvis du er en av de som gjør dette regelmessig, kan det hende du må bli mer obs på hvor ofte du faktisk tisser.

Den siste tiden har flere nettmagasiner, blant annet BuzzFeed og det australske kvinnemagasinet Womens Health Mag, omtalt en TikTok-bruker som advarer mot å tisse når man egentlig ikke må. I videoen sier brukeren (som for ordens skyld ikke er lege), @nosuchthingastmi, at ved å tisse for ofte, skaper du en dårlig vane der du lærer blæren til å ville tømme seg før den egentlig er full.

BuzzFeed spurte Heather Jeffcoat, en amerikansk fysioterapeut med vekt på bekkenbunnshelse, om dette stemmer, og hun bekreftet at vi helst skal unngå å tisse oftere enn vi egentlig må.

- Før en lang biltur, før sengetid og etter sex er ok! Problemet er at å tisse «bare i tilfelle» regelmessig, er det som trener blæren og nervesystemet ditt, over tid. Så ikke vær redd for å gå på do «bare i tilfelle», men vær oppmerksom på at du ikke vil at det skal bli en vane, uttalte Jeffcoat til BuzzFeed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer