Kk-mila

For Hilde ble treningen en vei ut av depresjon

Sammen med venninnen Janne fant de motivasjonen til å ta tak i livene sine. Nå skal de løpe KK-mila sammen!

ENDRE LIVSSTIL: Janne (til venstre) og Hilde hadde litt ulik motivasjon for å ta tak i livet sitt, men felles for dem begge er at de skal løpe KK-mila.   Foto: Astrid Waller
ENDRE LIVSSTIL: Janne (til venstre) og Hilde hadde litt ulik motivasjon for å ta tak i livet sitt, men felles for dem begge er at de skal løpe KK-mila. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe må gjøres! Janne hadde ofte tenkt den tanken. Når skjortene føltes for trange i ermene. Når hun kikket i speilet og så selve definisjonen på sliten småbarnsmor, og tenkte i vantro at hun der kan umulig være under 40. Hadde hun ikke også begynt å gå saktere? Slepe på beina? 

Hva var skjedd de seks siste årene, hvor var den spretne og lekne og morsomme dama blitt av? Lå hun nederst i skittentøykurven, forsvant hun sporløst en våkenatt, ble hun skyllet ned med oppkast i fjerde runde med omgangssyke i barnehagen, eller var det lenge før det? Da hun traff veggen og ble sykemeldt et helt år? Eller årene som fulgte med seks mislykkede prøverørsforsøk? 

Janne Aalborg Reitevold (38) hadde jobbet hardere enn de fleste for familielykken. Så hvorfor gjorde ikke denne etterlengtede tilværelsen med mann, to barn og bikkje henne til et helt menneske? (Psst: 50-tallets husmor er tilbake. Nå som en halvnevrotisk, listeskrivende kaste- og ryddemaskin!)

– Fordi jeg hadde helt glemt meg selv. Janne himler litt med øynene bak kaffekoppen på Bergshaven Bakeri på Tjuvholmen i Oslo, kanskje fordi hun innser at hun kan oppfattes som en klisjé: Småbarnsmoren som roper etter egentid. Selvsagt kommer barna først, tiden med barna er det mest verdifulle som finnes, men må nødvendigvis småbarnslivet bety at hun må ofre alt hun en gang likte? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer