Overgangsalder:

For mange er det godt nytt å komme i overgangsalderen

Overgangsalderen har fått et ufortjent dårlig rykte, mener lege og forsker Lotte Hvas.

OVERGANGSALDER: For mange er det befriende å komme i overgangsalderen. Mange får heller ingen symptomer. FOTO: NTB Scanpix
OVERGANGSALDER: For mange er det befriende å komme i overgangsalderen. Mange får heller ingen symptomer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Overgangsalderen er for noen forbundet med hetetokter, kraftige og uregelmessige menstruasjoner og tørre slimhinner, og det faktum at man ikke lenger kan få barn, men for mange er dette en fin tid. Det er mange myter og det ville lege Lotte Hvas til livs.

Hun jobber ved forskningsenheten for Almen praksis ved Københavns Universitet og har forsket på overgangsalderen i flere tiår. I februar ga hun ut boken «Overgangsalderen – Alt du trenger å vite».

- Det er to grunner til at jeg ville skrive denne boken. En grunn er det at når jeg har snakket med kvinner om overgangsalderen har det gått opp for meg at mange etterspør kunnskap, og ofte ganske detaljert kunnskap. Mange vet lite om det, og sier de er underernært på kunnskap om sin egen kropp, forteller Hvas.

LES OGSÅ: Marte fikk beskjeden ingen 23-åringer forventer: - Du er nesten ferdig med overgangsalderen

Mange får ingen symptomer

Dessuten er overgangsalderen tabu, mener hun – ordet har en negativ klang det nok ikke helt fortjener.

- Jeg mener det er bruk for en annen måte å snakke om overgangsalderen på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer