Trening

Forbrenn flere kalorier på kortere tid

Intervall-løping er perfekt trening for deg som kjeder deg på mølla.

INTERVALLER: Er super trening for deg som liker å løpe - og perfekt for nybegynnere, eller de som synes det er kjedelig å løpe lenge på tredemølle.  Foto: bonninturina - Fotolia
INTERVALLER: Er super trening for deg som liker å løpe - og perfekt for nybegynnere, eller de som synes det er kjedelig å løpe lenge på tredemølle. Foto: bonninturina - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har dessverre ikke tid til å tilbringe flere timer på treningssenteret hver eneste dag. Det er i hvert fall den unnskyldningen vi liker å bruke.

Likevel ønsker vi jo å holde oss i form, og når vi først har vært på trening ønsker vi gjerne å se resultatene med en gang.

Men hva om noen fortalte deg at du kunne forbrenne flere kalorier på kortere tid? Med intervalltrening kan du nettopp det.

Det kommer stadig flere bevis som støtter opp under denne teorien. En av dem er en studie utført ved Colorado State University i 2012, som viser at du kan forbrenne flere kalorier ved kortere økter dersom du legger inn intervaller av høyere intensitet.

Dette er derimot ikke den eneste fordelen ved intervalltrening. Det viser seg også å kunne øke kroppens glukosetoleranse og følsomhet for insulin, som begge er viktig for en god helse.

Med denne informasjonen kan du bare glemme å bruke tidsklemma som en unnskyldning.

LES OGSÅ: Så lett forbrenner du dobbelt på mølla 

Lettere å fullføre

– Hvis du løper i en time med lav intensitet vil du forbrenne omtrent like mange kalorier som hvis du trener i 20 minutter med høy intensitet. Det sier jo seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer