Fordelene med å bli eldre

Selv om du fysisk nådde toppen allerede i 20-åra og det etter det bare har gått nedoverbakke for kroppen din, er det heldigvis også ting som blir bedre med alderen.

VOKSEN OG RIK PÅ ERFARINGER: Selv om kroppen fysisk sett var på høyden i 20-åra, er det likevel være mye som faktisk blir bedre med noen flere år på baken. Foto: NTB/Shutterstock
VOKSEN OG RIK PÅ ERFARINGER: Selv om kroppen fysisk sett var på høyden i 20-åra, er det likevel være mye som faktisk blir bedre med noen flere år på baken. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det trenger ikke bare gå utforbakke med alt, selv om kroppen din rent fysisk er på hell. Det handler først og fremst om ting på det mentale området - og her er det også muligheter for at ting ikke bade blir bedre - men også flere - om du jobber litt for det.

Fram til 20-åra blir du bedre på en lang rekke fysiske områder. Folk i 20-åra er for eksempel de mest attraktive når det kommer til dating, viser forskning. De husker også andres navn bedre. De har de sterkeste musklene. Den beste balanseevnen. De er de beste maratonløperne. Ja, faktisk er hjernen på høyden allerede i en alder av 18 år, og knoklene dine var sterkest da du var 30.

Hvis du håper å finne noe som har blitt bedre med alderen, vil du ikke finne dem i det fysiske. Det kan vi like gjerne slå fast med en gang.

– Biologisk, fysiologisk sett kan du velge et hvilket som helst organsystem i kroppen - og du vil finne at det forverres med alderen. Det gjelder alt i kroppen din, fastslår biomedisiner Nicklas Brendborg, som er forfatter av boka «Gopler eldes baklengs», som handler om hvordan man skal ha et langt, godt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer