Forskning: Dette holder demensen unna

Bruker du et par timer av dagen din på internett hver dag? Det kan faktisk bidra til å holde hjernen din frisk lenger, viser en ny studie.

SURFING MOT DEMENS: Å bruke internett regelmessig reduserer risikoen for å utvikle demens. Men også her gjelder det å ikke overdrive. Foto: NTB
SURFING MOT DEMENS: Å bruke internett regelmessig reduserer risikoen for å utvikle demens. Men også her gjelder det å ikke overdrive. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Av alle ting som forskning har vist at kan minske risikoen for demens, er kanskje dette blant de mest overraskende: Internettsurfing.

En ny studie viser nemlig at eldre som bruker internett opptil to timer daglig, har lavere risiko for å utvikle demens enn de som ikke bruker internett i det hele tatt, skriver Medical News Today.

Lavere demensrisiko

Studien, som nylig ble publisert i Journal of the American Geriatrics Society, analyserte data om den kognitive helsen til mer enn 18 000 personer, gjennom opptil 17 år. Personene i studien var i alderen 50 til 65 år da studien startet. Ingen av dem hadde demens ved oppstart av studien.

Da studien ble avsluttet, hadde 4,68 prosent av deltakerne fått en demensdiagnose. Og det var tydelige forskjeller når det gjaldt hvem av deltakerne som hadde utviklet demens.

Forskerne fant nemlig en klar sammenheng mellom bruk av internett og risiko for å utvikle demens: De som regelmessig brukte internett - uavhengig av hva de brukte det til - hadde 43 prosent lavere risiko for å utvikle demens enn de som ikke brukte internett i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.