Positiv effekt

Forskning: Du bør ha kjæledyr på jobben

Det reduserer stress og gjør deg gladere!

TA MED HUNDEN PÅ JOBB: Forskning viser at det reduserer stress og gjør deg gladere! FOTO: NTB Scanpix
TA MED HUNDEN PÅ JOBB: Forskning viser at det reduserer stress og gjør deg gladere! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Visste du at flere arbeidsplasser har gitt folk tillatelse til å ta med kjæledyret sitt på jobb?

Du har kanskje hørt om Google, Amazon og Etsy? Disse store bedriftene er blant dem som har flere firbeinte venner gående rundt i kontorlandskapet sitt.

Du har kanskje også lest sakene som kom ut for noen år siden om at flere universiteter nå tilbyr valperom for stressede studenter? En undersøkelse fra Japan viste nemlig at bare et bilde av en valp eller kattunge ville øke konsentrasjonsnivået til studentene.

Det kommer derfor kanskje ikke som et sjokk at denne forskningen lett kan overføres til arbeidsplassen? Dette har det nemlig også blitt forsket på i Virginia, USA. Ifølge en rapport lagt fram av Virginia Commonwealth University, skal det å ha en hund på jobben redusere stress.

Forskere tok spyttprøver fra ansatte på fabrikk, og mot slutten av dagen så de at de ansatte som hadde vært rundt en hund i løpet av denne dagen, hadde lavere kortisolnivå enn de andre.

LA HUNDEN BLI MED PÅ JOBB: Hvem vil vel ikke ha en hund å kose med mellom slagene på jobb? FOTO: NTB Scanpix
LA HUNDEN BLI MED PÅ JOBB: Hvem vil vel ikke ha en hund å kose med mellom slagene på jobb? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Til Business Insider forteller hundeeier Esther Jonker at hun merker stor forskjell etter at hun begynte å ta med hunden sin Joep på jobb.

- Jeg har tatt med Joep på kontoret hver dag i to år og han gjør noe betydelig med atmosfæren der. Hvis vi sitter litt for opptatt av noe, så merker han det og kommer bort til deg.

Marie-Jose Enders studerer forholdet mellom dyr og mennesker på Open University og forteller til samme nettsted at det definitivt er en fordel å ha dyr på arbeidsplassen.

- Ikke bare gir det et lavere kortisolnivå, men du produserer også mer av hormonet oxytocin, som gjør at du føler det mer avslappet og glad.

For noen fantastiske nyheter! Da gjenstår det bare å vise fram dette til sjefen,
(og sjekket om det er noen allergikere på arbeidsplassen).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer