Skrive dagbok:

- Forskning sier at det er sunt å skrive dagbok. Ikke bare blir vi gladere og får mer overskudd, vi får også et bedre immunforsvar og går mindre til legen

Rydd opp i tankene og få innsikt i egne tankemønstre. Alt du trenger er noen minutter med usensurert skriving.

SKRIVE DAGBOK: Du trodde kanskje bare man skrev dagbok i tenåringsalderen? Nei, ifølge eksperten bør du skrive dagbok i voksen alder også. FOTO: NTB scanpix
SKRIVE DAGBOK: Du trodde kanskje bare man skrev dagbok i tenåringsalderen? Nei, ifølge eksperten bør du skrive dagbok i voksen alder også. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mange forbinder dagbokskriving med kleine betroelser om han kjekke gutten som satt foran deg i klassen, eller de åndssvake foreldrene dine som ikke skjønte noen ting.

Men i følge psykoterapeut Annette Aggerbeck, som har skrevet boken Skriveterapi, er det en god idé å fortsette å skrive ned tankene dine også etter at boybandplakatene er plukket ned fra veggen og foreldrene dine har kommet til fornuften.

Skriveterapi gjør deg klokere på deg selv og er til god hjelp for både deg og omgivelsene dine.

– Det finnes ingen oppskrift på hvordan man skal skrive dagbok, men vil du bruke den til selvutvikling må du klare å skrive om dine innerste tanker og følelser. Det nytter ikke å skrive bare om fakta og løst og fast, man må være nysgjerrig og virkelig innstilt på å arbeide med seg selv. Det finnes masse forskning på at det er sunt å skrive dagbok. Ikke bare blir vi gladere og får mer overskudd, vi får også et bedre immunforsvar og går mindre til legen, sier Aggerback.

- Mange av oss savner mer tid for oss selv

De som får mest ut av dagbokskrivingen er interessert i å finne ut av egne følelser og tankemønstre, og er villige til å reflektere over seg selv. Noe av det spesielle med dagboken er at den er privat. Det skiller den ifølge Aggerback fra for eksempel en blogg på nettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer