Frokost:

Forskning viser at de som dropper frokosten, har høyere risiko for hjertesykdom og diabetes

- Interessante funn, mener ekspertene.

FROKOST: Dagens første måltid er viktig for god helse, ifølge nyere forskning. FOTO: NTB Scanpix
FROKOST: Dagens første måltid er viktig for god helse, ifølge nyere forskning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Frokost er dagens viktigste måltid», «øk forbrenningen ved å spise frokost», «det gjør ikke noe om du dropper frokosten». Om det er gunstig å spise frokost eller ikke, kan virke som et evig spørsmål. Hva er egentlig best, om man tenker på helsa?

Nyere forskning viser at de som dropper dagens første måltid, har klart høyere risiko for hjertesykdom og diabetes, sammenlignet med de som spiser stor frokost. Ifølge denne studien, viste det seg at de som droppet frokosten, oftere hadde en usunn livsstil, og høyere BMI.

– Jeg synes at funnene i studien er interessante. Tidligere studier har vist at det å spise energirik mat om morgenen, istedenfor på ettermiddagen/kvelden, kan ha positiv innvirkning på kroppsvekten, og glukose/insulin-metabolismen, sier Catia Martins.

Martins er førsteamanuensis ved Instiltutt for klinisk og molekylær medisin, ved NTNU.

– Disse funnene viser at det lønner seg å spise en stor frokost, fremfor mye mat på ettermiddagen eller kvelden. Men dersom man prøver å holde vekta, hjelper det ikke om frokosten er sunn, dersom de resterende måltidene for dagen er usunne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer