Dietter:

Forvirret av alle diettene? Du trenger kun tallerkenmodellen i 2020

Tradisjonell, men evig aktuell.

TALLERKENMODELLEN: Bruk tallerkenmodellen til alle måltider! FOTO: NTB Scanpix
TALLERKENMODELLEN: Bruk tallerkenmodellen til alle måltider! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tallerkenmodellen er et hjelpemiddel for å sette sammen et velbalansert måltid som mange har et forhold til. Kanskje helt fra helse-og oppvekstfag på skolen, så den er gammel og støvete hva? Vel, det er bare å tørke støvet av den! Det er denne modellen mange kliniske ernæringsfysiologer anbefaler og ikke trenddietter som kommer og går.

Bruk tallerkenmodellen til alle måltider, lyder rådet.

Tallerkenmodellen til alle måltider

En som er mer opptatt av tallerkenmodellen enn de fleste, er klinisk ernæringsfysiolog Astrid Pedersen. Hun pleier å anbefale å bruke hjelpemiddelet til alle måltider.

- Det er jo en modell som mange er vant til å tenke på til middag, men som jeg tenker er like viktig i alle de andre måltidene gjennom dagen, sier Pedersen og forteller at hun er så opptatt av den fordi du ikke trenger så mye annet!

- Det er dessuten en flott måte å bygge opp under rådet om fem om dagen, som det dessverre er for få nordmenn som oppfyller.

Hun får full støtte av Oddbjørg Stokkeland, klinisk ernæringsfysiolog i Ernæringsteamet, som kaller den evig aktuell og forteller at hun bruker den omtrent daglig på jobb ettersom den passer til alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer