Brystkreft

Fredrikke (51) valgte å fjerne brystene og eggstokkene

Som 15-åring mistet Fredrikke moren, som hadde brystkreft med spredning. I voksen alder tok tobarnsmoren grep for å unngå samme skjebne.

POSITIV: Fredrikke håper hun kan vise andre i samme situasjon at man kan ha et godt liv med en genfeil - og alt det innebærer. – Det er ikke den som definerer hvem du er, sier hun. Foto: Sindre Nordengen
POSITIV: Fredrikke håper hun kan vise andre i samme situasjon at man kan ha et godt liv med en genfeil - og alt det innebærer. – Det er ikke den som definerer hvem du er, sier hun. Foto: Sindre Nordengen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Å ha hatt mange utfordringer har gitt meg kunnskap om hva man kan klare å bære, sier Fredrikke Steen Hansen (51). Hun er fra Rognan, men har bodd mesteparten av sitt liv i Vestfold.

Da Fredrikke var åtte år gammel fikk moren brystkreft og ble operert. Årene gikk og moren var frisk. Fredrikke var 14 år gammel da moren skilte seg fra faren, tok med barna og flyttet til Nøtterøy. Ni måneder senere, i påsken 1985, fikk moren påvist tilbakefall med spredning. Da var det ikke noe mer å gjøre, og i månedene som fulgte var Fredrikke vitne til at moren bare ble dårligere og dårligere helt til hun til slutt døde, 42 år gammel, rett før jul.

– Etter at mamma døde reagerte jeg med sinne på situasjonen. I romjulen, få dager etter at moren var gravlagt, kom Fredrikke over en artikkel i en riksavis om to små barn som hadde brent inne. Da tenkte hun at moren tross alt hadde vært heldig som hadde fått lov til å leve en stund, og oppleve å bli mor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer