Energi

Frister sofaen mer enn trening?

Slik får du energi til å gjennomføre økten.

ENERGI TIL TRENING: Det du spiser i forkant av en treningsøkt kan bedre effekten av trening og gi deg mer energi.  Foto: Vibe Images - Fotolia
ENERGI TIL TRENING: Det du spiser i forkant av en treningsøkt kan bedre effekten av trening og gi deg mer energi. Foto: Vibe Images - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uansett om du ønsker å slanke deg, bygge muskler eller oppnå bedre kondis, er det viktig at du spiser riktig før og etter trening.

En du en av dem som sliter seg ut på treningssenteret flere ganger i uka uten å oppnå de resultatene de ønsker og forventer?  Da kan det være lurt å se på hva du spiser, både før, under og etter trening. Dette kan nemlig ha mye å si for fremgangen din.

Helle Bornstein, som er treningsekspert og gründer av Smart Trening, forteller at hun tror mange kvinner spiser for lite totalt sett når de trener, noe som går ut over resultatene deres.

- Jeg ser dette hver dag på jobb. De spiser mye sukker, men for lite grønnsaker, proteiner og fett, noe som resulterer i at de ikke får treningsresultater og tror de har problemområder og spiser for mye. Men problemet deres er at de spiser for lite totalt sett og for mye sukker, noe som gjør at de ikke får resultatene de ønsker seg, sier hun.

LES OGSÅ: Øvelsene alle jenter bør gjøre

Viktig for prestasjonen

Cathrine Resvoll Holm, som er personlig trener og kostholdsveileder på treningforglede.no, forteller til KK.no det er viktig at du får i deg nok mat og drikke før trening, da dette gjør at du har nok energi til å gjennomføre en god treningsøkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer