Kreftbehandling

Frykter forskjellsbehandling av kreftpasienter

Alvorlig syke kreftpasienter kan få vurdering av et eget ekspertpanel om det fins andre aktuelle behandlingsmetoder i Norge eller utlandet. Nå registrerer Ekspertpanelet selv at stadig færre sykehus følger deres råd - noe de mener kan føre til forskjellsbehandling av pasientene.

KREFTBEHANDLING: Ekspertpanelet, som gir råd om behandling til alvorlig kreftsyke, frykter forskjellsbehandling av pasientene. Illustrasjonsfoto: NTB
KREFTBEHANDLING: Ekspertpanelet, som gir råd om behandling til alvorlig kreftsyke, frykter forskjellsbehandling av pasientene. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ekspertpanelet er et nasjonalt organ for rådgiving ved alvorlig livsforkortende sykdom, og pasienter som ikke har flere etablerte behandlingsmuligheter igjen, kan få en siste vurdering fra Ekspertpanelet. Det er behandlende lege ved regions- eller universitetssykehus som i samråd med pasienten kan henvende seg til Ekspertpanelet, ifølge Kreftforeningen.

Nå varsler Ekspertpanelet at de frykter forskjellsbehandling av alvorlig syke kreftpasienter, ettersom flere sykehus ikke følger rådene de får av panelet, skriver Aftenposten.

Ifølge leder Halfdan Sørbye var det i fjor høst en økning i antallet saker der helseforetakene ikke fulgte Ekspertpanelets råd. Det ble gitt flere avslag i siste halvdel enn i første halvdel av året.

– Vi som er faste medlemmer i Ekspertpanelet har diskutert jevnlig om det er meningsfylt å fortsette hvis våre råd i stor grad ikke følges av helseforetakene, sier Sørbye til ap.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.