Norgesferie med dyr:

Frykter heteslag og brente poter - disse hundene er mest utsatt

Veterinær advarer om ferieskader. - Flere har tenkt å ta med seg kjæledyrene på ferie i år siden de ikke skal reise så langt.

Kortsnutede hunder som mops og fransk bulldog tåler dårlig varme. Ingen hunder tåler å gå langt på varmt underlag. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Kortsnutede hunder som mops og fransk bulldog tåler dårlig varme. Ingen hunder tåler å gå langt på varmt underlag. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nå som ferien er i gang for mange, opplever veterinær Anne Nornes ved Anicura dyresykehus at stadig flere spør hva de må tenke på før de tar med kjæledyrene sine på reise.

- Folk tar i mindre grad med seg dyr på utenlandsferie, men i år skal flere feriere innenlands. Da er de mer motivert for å ta med seg hunder og katter. De er jo en del av familien, mener Nornes.

- De spør hva de skal tenke på når de kjører langt i bil, eller lurer på om det er greit å ha dem med i båt. De fleste vet at du ikke skal reise langt utenlands før du må passe på, men det er flere ting du bør være obs på i Norge også.

Varme fortau og svaberg

Dyr som er med oss på ferie, blir ofte tatt med på alt familien deres gjør. Ofte er det snakk om lange dager utendørs. Veterinæren minner om at det kan by på utfordringer.

- Det kan oppstå mange slags skader på tur, nysgjerrige hunder har en tendens til å bli bitt av hoggorm eller stukket av veps. Dyra våre er også ekstra utsatt for flått, siden de beveger seg i samme høyde som flåtten befinner seg, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.