Intimbarbering

Full busk, trimmet eller helt barbert? Dette mener gutter om intimbarbering

- Jeg tror aldri jeg har hørt om at en mann har ombestemt seg når han får se hvordan intimfrisyren ser ut.

HÅRVEKST: Lurer du på hva gutta mener om intimbarberingen? Vi har spurt et par eksperter. Foto: Scanpix/NTB
HÅRVEKST: Lurer du på hva gutta mener om intimbarberingen? Vi har spurt et par eksperter. Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voksing og barbering, stussing og frisering – det er mange måter å stelle med bikinilinjen på. Noe vi kanskje er særlig opptatt av nå i bikinisesongen, vi ønsker jo tross alt å se bra ut på stranden. Men intimbarbering er ikke noe vi bare gjør én gang, den må stadig vedlikeholdes. Og noen synes kanskje hele greia blir så slitsom at de bare lar alt vokse og gro som det vil.

Det er ingen fasit på hva som er «riktig» og «galt». Enhver bestemmer tross alt selv hvordan de ønsker å ha det «der nede». Likevel kan vi jo lure litt på; hva mener egentlig gutta om saken? Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi er det veldig forskjellig hva menn synes og mener. 

– Menn som liker barbering og frisering av ulike slag liker ofte dette fordi det gir et velstelt preg; det er tiltrekkende å stelle seg. Mange synes også at frisering er pikant fordi de tar det som uttrykk for at hun er opptatt av sex og hvordan hun ser ut i en seksuell sammenheng, har han uttalt til KK.no.  

LES OGSÅ: Vær forsiktig med intimbarberingen

BUSK ELLER GLATT? Det er ingen fasitsvar på hva menn foretrekker når det kommer til kvinners intimsone, dette er svært indivuelt. Foto: Scanpix/NTB
BUSK ELLER GLATT? Det er ingen fasitsvar på hva menn foretrekker når det kommer til kvinners intimsone, dette er svært indivuelt. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Andre er derimot mer opptatt av at ting skal se mer naturlig ut. Det å være hårløs nedentil er tross alt ikke naturlig for en voksen kvinne.

– Det er også mange som liker en naturlig stil, da gjerne fordi de opplever det friserte som «tilgjort». Men for de fleste menn er det nok sånn at dette er ganske underordnet. Det er helhetsinntrykket som teller, forteller Kjøs og legger til:

– Jeg tror aldri jeg har hørt om at en mann har ombestemt seg når han får se hvordan intimfrisyren ser ut. Hvis dette skjer, har du virkelig funnet en helt utrolig overfladisk mann - synes jeg, da.

LES OGSÅ: Visste du dette om intimbarbering?

Viktigst hva du selv trives med

Det er med andre ord ingen generell mannlig formening om hvordan du bør stelle med underlivet ditt. Dette kan variere svært mye fra mann til mann, noe også presseansvarlig hos Kondomeriet, Maria K. Ebbestad påpeker.

EKSPERT: Presseansvarlig hos Kondomeriet, Maria K. Ebbestad mener det er viktig at kvinner gjør det de selv ønsker når det gjelder frisering av underlivet. Foto: Privat
EKSPERT: Presseansvarlig hos Kondomeriet, Maria K. Ebbestad mener det er viktig at kvinner gjør det de selv ønsker når det gjelder frisering av underlivet. Foto: Privat Vis mer

– Det er helt klart delte meninger om temaet, så dette er veldig individuelt. Noen menn ønsker at hun sparer for å se mer kvinnelig ut, noen vil ha det helt glattbarbert, mens andre er fornøyd med litt trimming, har hun sagt til KK.no. 

I motebildet sies det at 70-tallet er på vei tilbake, og at man nå skal la håret gro der nede.

Likevel er det fortsatt slik at de fleste friserer, trimmer, napper eller vokser hårvekst i underlivet for å se mer innbydende ut, og føle seg bedre. 

– Men uavhengig av hva mannen ønsker er det viktig at kvinner gjør det de selv ønsker når det kommer til frisering av underlivet.

- Spesielt om sommeren når man ofte viser seg i bikini er det viktig for de fleste at alt holder seg på innsiden av trusekanten, sier hun.

Intimbarbering som forspill

Intimbarbering handler om å ha en følelse av velvære. Når alt er på stell føler vi oss ofte mer sexy.

– Studier har vist at de som friserer seg nedentil føler seg mer feminine og attraktive. Å barbere seg nedentil er også en måte å forberede seg til sex, og vise seg frem på best mulig måte til partneren, forteller Ebbestad.

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt håret for godt

TRIMME KANTENE: I bikinisesongen er de fleste kvinner opptatt av å holde bikinilinjen ren og pen. Foto: Scanpix/NTB
TRIMME KANTENE: I bikinisesongen er de fleste kvinner opptatt av å holde bikinilinjen ren og pen. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Dersom du har en fast partner kan det jo være en idé å spørre han rett ut hva han liker best, så kan dere kanskje til og med bruke intimbarberingen som et forspill.

– Det beste er kanskje å spørre partneren din direkte, om ikke dere skal prøve intimbarbering. God sex er myntet på god kommunikasjon dere imellom, det er viktig og riktig å diskutere ting istedenfor å bare gjøre det, sier hun og legger til: 

– Å barbere kjønnsorganet, eller å la kjæresten din gjøre det, er en spennende start på en herlig, erotisk kveld.

- Begynn kvelden sammen i dusjen med barbersaker og skummende såpe. Det setter i gang fantasien og er et spennende forspill i seg selv.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Fjerner du håret nedentil? (Avsluttet)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer