Holdningsvester

Fungerer holdningsvester mot smerter?

Holdningsvester skal blant annet bidra til mindre smerter i nakke og rygg, men fysioterapeutene vi har snakket med er skeptiske.

VOND NAKKE OG RYGG: Smerter i nakke og rygg er et vanlig problem, kan holdningsvester være redningen? FOTO: NTB Scanpix
VOND NAKKE OG RYGG: Smerter i nakke og rygg er et vanlig problem, kan holdningsvester være redningen? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Smerter i nakke og rygg er et utbredt problem i den norske befolkningen. Ifølge SSB oppsøkte cirka 1,2 millioner nordmenn fastlegen sin for behandling av muskel- og skjelettlidelser i 2015.

Det er derfor kanskje ikke så rart at sosiale medier og andre nettsider, flommer over av produkter som lover oss lindring på ulike måter.

Et av disse produktene er såkalte holdningsvester. Dette er en type vest som ifølge produsentene skal støtte og stabilisere kroppen, slik at du blir kvitt fremoverlente skuldre og smerter i ryggen. Men har egentlig denne typen vester noen effekt?

Backster er en norsk nettbutikk som selger én variant av holdningsvestene. Ifølge Matthias Kolflaath, VD for Backzter AS i Sverige, fungerer vesten slik at den drar skuldrene tilbake og hjelper til med å rette opp ryggen slik at kroppen kommer i en opprettet posisjon.

– Hvis du strekker deg, retter opp ryggen og drar skuldrene tilbake, får du automatisk mer oksygen, noe som igjen gjør det lettere når du trener. Spesielt når du gjør yoga og lignende øvelser, forklarer han i en mail til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer