Kari Simonsen (82):

- Fy faen, nå er det kommet enda flere rynker!

Kari Simonsen (82) og Liv Bernhoft Osa (62) er ikke i tvil: Selv om rynkene blir flere, blir rollene mer interessante med årene.

FALMEDE STJERNER: En gang levde Store-Edie og Lille-Edie, spilt av Kari Simonsen (82) og Liv Bernhoft Osa (62), et rikmannsliv. I stykket Kunsten å falle, basert på den virkelige historien om mor og datter, lever de i fattigdom og isolasjon. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
FALMEDE STJERNER: En gang levde Store-Edie og Lille-Edie, spilt av Kari Simonsen (82) og Liv Bernhoft Osa (62), et rikmannsliv. I stykket Kunsten å falle, basert på den virkelige historien om mor og datter, lever de i fattigdom og isolasjon. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Du kan bli med inn her. Skuespiller Kari Simonsen (82) vinker meg med. Vi trykker oss inn i en knøttliten heis over en av Nationaltheatrets scener.

På røde, teppekledde trapper i Nationaltheatrets labyrint går Simonsen på nylonstrømpelesten i en gammel silkenattkjole og morgenkåpe. Bekledningen er Store-Edies, rollen hun spiller i stykket Kunsten å falle. I en falleferdig villa i East Hampton utenfor New York lever Store-Edie sammen med datteren Lille-Edie som spilles av Liv Bernhoft Osa (62).

Luksuslivet de en gang har levd er over. I villaen, som faller sammen og som lukter mer og mer, har det flyttet inn 16 katter og to vaskebjørner. Isolert og i fattigdom forsøker de to aldrende kvinnene å skape mening i livet.

Vanskelig å føle seg yngre enn man er

I sminkerommet kikker Simonsen på oss mens sminkøren gjør jobben sin. Om en snau time skal Simonsen og Bernhoft Osa igjen spille stykket fra sengene karakterene mer eller mindre bor i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer