Ensom

Går alle vennene dine videre med mann og barn - unntatt deg?

- Dette er det viktigste i en slik situasjon.

ALENE: Mange kan føle seg alene når vennene går videre, og ikke en selv gjør det.  Foto: DPA
ALENE: Mange kan føle seg alene når vennene går videre, og ikke en selv gjør det. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begynner du å merke at flere og flere venner gifter seg og kanskje til og med får barn? Tynnes det plutselig ut av single i vennegjengen? For noen kan dette være en fryktinngytende tanke- tenk om jeg ender opp alene og singel for alltid! Selv om dette sjeldent skjer, og de fleste finner seg en partner i livet, så skal man ta følelsen på alvor. 

Samvlivsterapaut og coach Mariann Marthinussen i levdittliv.no understreker at du først og fremst må være klar over én viktig ting. 

- Mange sliter med mye, og noen har kanskje et liv hvor det er andre ting som får mer fokus og faktisk er underliggende mer viktig for de enn kjærligheten i en partner. Livets lykke er ikke for alle en partner. Men for noen er livet vanskeligere å leve alene eller de ønsker ikke leve alene for enhver pris, og da kan veien virke lang, sier hun. 

LES OGSÅ: Det er sunt å være singel

Men før du begynner å lete etter en partner, må du huske på dette. 

- Det viktigste er å ha fokus på hva du vil livet ditt skal handle om – uten å fokusere på hvem andre som skal fylle det for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer