Vaske undertøy:

Går truser «ut på dato»?

Bør vi kaste truser etter en viss tid? Og hva er egentlig den mest hygieniske måten å vaske undertøyet på? Vi har snakket med ekspertene.

VASKE TRUSER: - Hygienemessig er det ingen begrensning for hvor lenge man kan beholde en truse, vel og merke dersom den blir vasket med en «hygienisk vask», sier ekspert. FOTO: NTB
VASKE TRUSER: - Hygienemessig er det ingen begrensning for hvor lenge man kan beholde en truse, vel og merke dersom den blir vasket med en «hygienisk vask», sier ekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du noen gang tatt en litt hullete truse ut fra undertøysskuffen, og lurt på: Hvor lenge er det egentlig siden jeg kjøpte denne?

De fleste av oss er opptatte av å holde undertøyet hygienisk rent ved å skifte daglig og vaske det på riktig temperatur.

Men er det slik at vi bør bytte ut trusene etter en viss tid?

- Hygienemessig er det ingen begrensning for hvor lenge man kan beholde en truse, vel og merke dersom den blir vasket med en «hygienisk vask».

Det forteller Malin Skaar, som er leder for Orkla forbrukerservice til KK.

Bakterier forsvinner først på 60 grader, så kroppsnære plagg som undertøy bør vaskes på 60 grader for å bli hygienisk rent, legger hun til.

- Ofte er undertøyet merket med lavere temperatur enn dette og det er ikke sikkert det vil tåle 60 grader, så da må man ta en vurdering på om man «tar sjansen».

Tenk på materialsammensetningen

Vi har også tatt en prat med Ingun Grimstad Klepp. Hun er professor i klær og bærekraft ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO og forfatter av boken «Lettstelt Rene klær med lite arbeid og miljøbelastning».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer