Kyss

Gi ham kysset han aldri glemmer!

God klining kan være vel så bra som sex. Slik gjør du det riktig.

MANGE KYSS: Gjennomsnittskysset varer litt over tre minutter og vi kysser i cirka to uker i strekk i løpet av livet.  Foto: Shutterstock / solominviktor
MANGE KYSS: Gjennomsnittskysset varer litt over tre minutter og vi kysser i cirka to uker i strekk i løpet av livet. Foto: Shutterstock / solominviktor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der. Det kribler i magen og du er helt ør i hodet. Alt du vil gjøre med kjekkasen du har sett på en god stund, er å smyge deg tett inntil ham og la leppene deres uttrykke det dere ikke klarer med ord. Et virkelig godt kyss blir husket for alltid, og det er ofte store forventninger til det aller første.

- For mange er kyss veldig viktig. Leppene er en av de store erogene sonene. Det å bli berørt på leppene er for mange veldig sensuelt og forsterker nytelse og tenning. Samleie er enda mer intimt, men for mange er kyssing en måte å vise hengivenhet og kjærlighet på, sier sexolog Siv Gamnes.

Noen ganger blir forventningene brått knust. Hvem husker vel ikke Miranda i «Sex og singelliv» som forferdet utbryter «han slikket ansiktet mitt!», etter et stevnemøte der alt annet klaffet.

Lidenskap og teknikk

Et godt kyss trenger både følelser og teknikk. Uten innlevelse og lidenskap vil det aldri nå store høyder, så kyss en du virkelig liker!

- Lyst, nysgjerrighet og god hygiene er et godt utgangspunkt for et kyss. Ellers må man prøve seg frem og finne ut av hva man liker. Dette kan være individuelt, sier sexologisk rådgiver Ulla Aasland.

Man kan ikke få et godt resultat uten ordentlige «verktøy». Vær derfor nøye med å pleie leppene dine og tilføre fuktighet. Ingen vil kysse tørre og sprukne lepper. God ånde er også helt nødvendig før du inviterer til nærkontakt.

FINN EN RYTME: Se an hvordan den andre kysser deg og legg deg på samme intensitetsnivå. Begynn alltid med lette kyss og skru heller opp temperaturen etter hvert.
FINN EN RYTME: Se an hvordan den andre kysser deg og legg deg på samme intensitetsnivå. Begynn alltid med lette kyss og skru heller opp temperaturen etter hvert. Vis mer

Mange vil nok mene at de verste kysserne ikke har kontroll på tungen. De spenner den og gjør den hard, for så å presse den inn i den andres munn og la den ligge der helt slapp. Et godt kyss krever innsats fra begge parter, og det er lurt å tenke over den andres intensitet og legge lista deretter.

- Kjenn hva som blir naturlig og finn en rytme. Et kyss kan være nærmest brutalt i kampens hete, men begynn med myke kyss og øk eventuelt intensiteten, sier Gamnes.

LES OGSÅ: Har dere sluttet å kysse og kose?

Øv på deg selv

Er du usikker på din egen tungeteknikk? I boken «Supersex» anbefaler forfatteren Tracy Cox å øve på din egen håndflate.

«Håndflaten er følsom nok til å registrere de forskjellige sugeteknikkene, så du vil få god peiling på hva som funker og føles godt og hva som ikke gjør det» står det i «Supersex».

Kanskje et noe flaut råd, men ingen behøver å få vite at du øver.

Noen ting er det derimot helt sikkert at partner ikke vil sette pris på.

- Det er fy-fy å bruke tenner - ikke bit noen i lepper eller tunge. De fleste synes ikke det er ok. Det er også greit at det ikke blir for mye spytt, så prøv å eventuelt svelge unna. Har man forkjølelsessår skal man ikke kysse, da man kan smitte partner, forteller Gamnes.

LES OGSÅ: 3 VELDIG gode grunner til å kysse oftere

Det første kysset

HOLDER KYSSEKURS: Dating coach Asbjørn Kjellsby lærer bort kysseteknikker og hvordan skape den riktige kysse-atmosfæren på Flørteskolen.  Foto: Privat
HOLDER KYSSEKURS: Dating coach Asbjørn Kjellsby lærer bort kysseteknikker og hvordan skape den riktige kysse-atmosfæren på Flørteskolen. Foto: Privat Vis mer

De som trenger litt ekstra hjelp kan besøke Flørteskolen, der du kan ta et kyssekurs! Det første deltagerne lærer er å selv skape det romantiske øyeblikket for kysset, og ikke vente på det perfekte tidspunktet.

- Skal du vente til alle tegn fra motparten sier «kyss meg», kan det ta lang tid før noe skjer, sier dating coach Asbjørn Kjellsby i Flørteskolen.

Er det første gang du kysser vedkommende, anbefaler han et kort kyss uten tunge, for ikke å virke for desperat.

- Dette kysset bør være slik at motparten får lyst på mer og går inn for det neste kysset, tipser han.

- Et dårlig kyss er å ville ha for mye for fort, bruke for mye tunge og tenke at det første kysset automatisk leder til sex. Interesse skapes over tid, tenk på det som en prosess der flere kyss skaper mer interesse over tid.

- Ikke sug i vei som en støvsuger

Ønsker du å gjøre kyssene dine enda mer erotiske? Da er det noen triks du kan gjøre. Blir du revet med i øyeblikket - ikke hold tilbake. Et lite stønn eller sukk vil forsikre ham om at du liker det han gjør og gi ham mer selvtillit.

Er kyssene gode og du vil innlede mer erotiske handlinger, kan du la munnen gli nedover halsen og til brystet hans. Sugemerker er ikke veldig kult etter tenårene, men man kan få samme nytelsen uten merkene. 

«I stedet for å suge i vei som en støvsuger, ta en hudfold mellom tennene og bruk leppene og munnen til å skape en lett sugende sansefornemmelse.» skriver Cox som også her anbefaler å øve på egen håndflate.

Ifølge forfatter Tracy Cox varer et gjennomsnittlig kyss tre og et halvt minutt. Kvinner foretrekker lenger kyss enn menn. I gjennomsnitt bruker man to uker av livet sitt på kyssing. Da er det viktig å vite at man ikke kaster bort tiden på dårlige kyss!

BLI EN GOD KYSSER: Et kyss er en intim opplevelse som signaliserer kjærlighet og lidenskap. Noen få triks kan gjøre deg til en mester-kysser.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
BLI EN GOD KYSSER: Et kyss er en intim opplevelse som signaliserer kjærlighet og lidenskap. Noen få triks kan gjøre deg til en mester-kysser. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer

LES OGSÅ: Halvparten av verdens befolkning kysser aldri

Prøv nye kysseteknikker

Vær litt kreativ når du kysser og varier ved å slikke litt på over – og underleppen hans, sakte og ertende. Så er det tid for å la tungen leke langs leppene hans, før du stikker tungen inn.

Vil du dra ut spenningen kan du prøve et «kommandokyss». Ta partnerens hode mellom hendene, se ham dypt inn i øynene og nærm deg sakte munnen. Dette vil øke spenningen og forventningen før leppene deres møtes.

Ifølge taoismen er overleppen kvinnens mest sexy kroppsdel, og det hevdes at den har nær kontakt med klitoris. Prøv et opp-ned-kyss, der du bøyer deg ned, mens partneren sitter i en stol. Dette byr på en annerledes opplevelse.

For de ekstra frekke; ta i bruk noen triks som ikke kan misforstås. Hva med å suge litt på en av fingrene hans? Er du mann, kan du gi tungespissen hennes litt ekstra oppmerksomhet.

LES OGSÅ: - Det lønner seg å kysse

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer