Overvektig:

Gikk ned over 200 kilo og hadde sex for første gang etter 11 år som par

Lee Sutton (42) og Rena Kiser (39) fra Missouri i USA tok begge slankeoperasjonen gastrisk bypass og deltok i TLC-programmet «My 600lb Life». Det forandret både livet og kjærlighetslivet til paret.

OVERVEKTIG: Rena Kiser og Lee Sutton har vært kjærester i 11 år etter å ha møttes på et rehabiliteringssenter for sykelig overvektige. På sitt aller tyngste veide de til sammen nesten 570 kg. Foto: privat
OVERVEKTIG: Rena Kiser og Lee Sutton har vært kjærester i 11 år etter å ha møttes på et rehabiliteringssenter for sykelig overvektige. På sitt aller tyngste veide de til sammen nesten 570 kg. Foto: privat Vis mer
Publisert

- Endelig kan vi leve normalt! Vi sitter ikke lenger bom fast i huset vårt, så nå kan vi gå ut og nyte livet, skriver Lee Sutton i en melding til KK.

Han og kjæresten Rena Kiser har over en lengre periode dokumentert livet som overvektig gjennom realityserien «My 600 lb life» på kanalen TLC. På deres tyngste veide de til sammen 568 kg - hvis man adderer Suttons vekt på 323 kg og Kisers på 245 kg.

Etter en omfattende slankeoperasjon kalt gastrisk bypass har de i løpet av de siste 12 måneder gått ned over 200 kg til sammen. Det vil si nesten halvparten av sin samlede kroppsvekt.

- Nå kan vi komme nærmere hverandre og gjøre ting med hverandre som andre par gjør, sier Sutton og sikter spesielt til det å endelig kunne ha sex med hverandre - etter 11 år som kjærester.

​- Hva er det mest utfordrende med å gå ned i vekt?

- Det må være å holde seg til diettplanen, og å ta en dag av gangen. For å ikke falle tilbake til gamle vaner prøver vi å svømme og gå turer så mye vi kan, i tillegg til å tenke på ting vi drømmer om, sier Sutton til KK.

De har tidligere avslørt at de i fremtiden har store planer om å gifte seg. Når kommer det til å skje?

- Når tiden føles riktig og jeg har gått ned så mye i vekt at jeg kan stå på kne, da skal jeg fri til Rena. ​

ETTER: Dette bildet viser Lee Sutton og Rena Kiser etter å ha gått gjennom slankeoperasjon og vekttap. De kjemper fortsatt mot kiloene og er mer motivert enn noen gang. Foto: Privat
ETTER: Dette bildet viser Lee Sutton og Rena Kiser etter å ha gått gjennom slankeoperasjon og vekttap. De kjemper fortsatt mot kiloene og er mer motivert enn noen gang. Foto: Privat Vis mer

Forbudt forhold

Sutton og Kiser møttes for første gang ved et rehabiliteringssenter for overvekt etter flere år hvor begge to hadde «misbrukt» mat som et hjelpemiddel for å takle problemer.

Men kort tid etter at de ble sammen valgte de å forlate klinikken da de ikke fikk lov til å vise romantiske tegn overfor hverandre der.

- Vi bestemte oss for at vi bare ville være sammen, og sjekket ut fra rehabiliteringen. Vi ønsket å være i et forhold, sier Kiser i programmet.

De dro derfor hjem og fortsatte å støtte hverandres dårlige uvaner. Matinntaket gikk helt ut av kontroll, og tung junkfood-mat med ekstreme mengder kalorier var dagligdags for Sutton og Kiser.

Fikk hjelp av søsteren

I løpet av de neste årene steg tallet på badevekta bare mer og mer. Det ble så ille at de etter hvert mistet helt kontrollen over livet, og kunne ikke en gang ta vare på seg selv.

Store deler av dagen ble tilbragt liggende i senga, og de måtte ha hjelp til alt fra å gå på do, kle på seg og smøre «valkene» med krem for å unngå sår. Da kameraene begynte å gjøre opptak, var Sutton så dårlig at han nesten ikke kunne røre på seg.

Også Kiser's helse var svært kritisk. Hun hadde ikke mulighet til å ta hånd om kjæresten sin, og Lee's søster Cassie ble redningen. Hun hjalp dem med alt som måtte gjøres i det daglige liv.

I en reklamesnutt for programmet innrømmer Kiser at det er pinlig å ikke kunne ta vare på seg selv. Hun omtaler støtten fra Cassie som livsviktig for dem.

«Den eneste grunnen til at vi lever akkurat nå er henne», sa hun i videoklippet. Det skriver Daily Mail.

Slankeoperasjon

Som nevnt har både Sutton og Kiser utført slankeoperasjonen gastrisk bypass. Kort fortalt er det et inngrep som går ut på å redusere magesekken med om lag 95 prosent til 30-50 milliliter. I tillegg sjaltes deler av tynntarmen ut, én til tre meter, for å redusere næringsopptaket. Det skriver Norsk Helseinformatikk.

Først ut var Sutton. Helt i starten etter gjennomført operasjon så det ut til at han endelig skulle klare å gå over til en sunnere livsstil.

Men etter en stund ble dessverre fristelsene og abstinensene for store for 42-åringen, og han fant det nesten umulig å gi opp sin gamle usunne livsstil. Alt han ville ha var junkfood.

Voldelig

Det førte til at han de neste ukene etter operasjonen kun hadde et vekttap på 9 kg fett, og Suttons mangel på motivasjon begynte å tære på forholdet deres. I TLC-programmet forteller Kiser at han til og med har vært voldelig mot henne - opp til flere ganger.

Etter en stund var det Kisers tur til å ta operasjonen. Hun lovte legen å jobbe beinhardt for å fortsette å gå ned i vekt etter etter at hun dro hjem fra sykehuset. Det skulle vise seg å bli en motivasjon for begge to, og kiloene begynte å renne av for paret.

Til sammen nådde de et vekttap på hele 200 kg. Det tok forholdet til nye høyder.

- Vi har aldri hatt samleie før, men det kan vi nå, sier Sutton gledelig og med tårer i øynene i tv-programmet.

LES OGSÅ: Når er du egentlig overvektig?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer