Korona i Norge

Gjenåpning - til hvilken pris?

KOMMENTAR: Antall innleggelser som skyldes korona øker, også blant fullvaksinerte. Var det egentlig en god idé å slutte med tiltake fra én dag til en annen?

KORONA-INNLEGGELSER ØKER: Mange av de som nå blir innlag på grunn av korona, er fullvaksinerte eldre. Her fra Diakomhjemmet under pandemien. Foto: NTB
KORONA-INNLEGGELSER ØKER: Mange av de som nå blir innlag på grunn av korona, er fullvaksinerte eldre. Her fra Diakomhjemmet under pandemien. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I begynnelsen av september spurte Vi.no FHI om det var grunn for fullvaksinerte eldre å frykte covid-smitte. På dette tidspunktet var 20 prosent av de som var blitt sykehusinnlagte de siste fire ukene, fullvaksinerte, altså hver femte pasient.

Svaret den gang var nei, og at friske eldre verken trengte å frykte for smitte eller å få en tredje dose av koronavaksinen. Det til tross for at det var forventet en økning i antall smittede også blant de fullvaksinerte i tiden fremover:

«Antall vaksinerte smittede forventes å øke etter hvert som antall vaksinerte øker», skrev FHI i sin ukesrapport for uke 34.

Etter dette er det også bestemt at eldre over 65 år skal få en tredje dose, men per i dag skal denne være gitt til bare 60 000 nordmenn over 65 år, skriver VG.

Nå skjer det en smitteøkning nettopp blant fullvaksinerte - og FHI innrømmer overfor VG at økningen er raskere enn forventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.