P-piller

- Glemmer du to eller flere piller anbefales det å bruke kondom i tillegg til å ta pillene

Svært mange glemmer p-pillene, ifølge Sex og Samfunn.

GLEMT P-PILLEN?: Mange kvinner glemmer å ta p-pillen. Men skal du da ta begge eller bare den ene? Ekspertene svarer!  Foto: Shutterstock / Image Point Fr
GLEMT P-PILLEN?: Mange kvinner glemmer å ta p-pillen. Men skal du da ta begge eller bare den ene? Ekspertene svarer! Foto: Shutterstock / Image Point Fr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før leggetid onsdag kveld tar du som vanlig opp pillebrettet og «... tirsdag?». Og nattesøvnen er ødelagt. Opplevd det før? P-piller er i utgangspunktet en veldig sikker form for prevensjon, men det forutsetter selvfølgelig at du faktisk husker å ta den, noe som ikke alltid er like lett. 

Heldigvis finnes det råd om du har klart å hoppe over en pille også, noe lege ved Sex og Samfunn, Trine Aarvold, har hjulpet oss med å få en oversikt over. Det er imidlertid flere typer p-piller på markedet, og litt å holde styr på, så vi starter med en liten enkel gjennomgang.

LES OGSÅ: Dette visste du kanskje ikke om p-piller 

Finner flere typer p-piller

Når vi snakker om p-piller snakker vi som regel om kombinasjonspiller som inneholder både østrogen og progesteron. 

- Man deler opp kombinasjonspiller i ènfase og flerfase. For ènfase er alle pillene som inneholder hormoner på brettet helt like. I flerfasepillene er det ulik mengde hormoner i de forskjellige hormonpillene, og de har derfor forskjellige farger, forteller Aarvold. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer