Trening:

God nyhet: Du kan trene mindre enn du trodde

Nei, du trenger ikke booke deg inn på treningssenteret tre ganger i uka.

TRENING: En aktiv hverdag er det ideelle, har vi fått høre i alle år, men det kan være langt fra lett å gjennomføre treningsøkter i en hektisk hverdag. Foto: NTB
TRENING: En aktiv hverdag er det ideelle, har vi fått høre i alle år, men det kan være langt fra lett å gjennomføre treningsøkter i en hektisk hverdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Enten du synes trening er et skikkelig ork eller et oppløftende høydepunkt, kan det uansett være vanskelig å få regelmessige økter til å gå opp i en hektisk hverdag.

De fleste av oss vet godt at vi bør prioritere regelmessig aktivitet i ulike former, særlig de mest stillesittende av oss – det er i alle fall det vi har fått høre gjentatte ganger.

Men en nylig treningsstudie omtalt av flere, peker nå på at det ikke ser ut til at vi trenger å ha dårlig samvittighet for å bare bedrive «helgetrening». Det kan nemlig vise seg å være like gunstig for helsa som å skvise inn treningsøkter gjennom hele uka.

Ekspertene vi har spurt, er positive til forskningen som legges frem. Men idrettslegen, fysioterapeuten og PT-en er enige om særlig én ting.

– Jeg synes dessverre at altfor mange sverger til «alt eller intet»-prinsippet. Mange tenker at man må trene veldig mye for at det skal være vits å begynne, men det er heldigvis ikke tilfellet. Er du en ellers ganske inaktiv person eller nybegynner i trening, vil én til to gode økter kunne gjøre stor forskjell, sier Joakim Söderberg, PT ved Magnat Center, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer