Rituximab som MS-medisin

Gode resultater etter testing av medisin mot MS

Ifølge en ny, svensk studie har rituximab god effekt i å bremse utviklingen av MS hos pasientene. Svensk professor mener studien er et viktig skritt på veien for å få godkjent medisinen som MS-medisin.

FORSTYRRER NERVESIGNALENE: Multippel sklerose rammer sentralnervesystemet. Foto: Shutterstock NTB
FORSTYRRER NERVESIGNALENE: Multippel sklerose rammer sentralnervesystemet. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

MS-pasientene som ble behandlet med medisinen rituximab hadde mindre risiko for videre utvikling av sykdommen sammenlignet med MS-pasienter som fikk standard-behandling. Rituximab er et legemiddel om eksempelvis brukes av leddgiktpasienter.

Det viser en klinisk studie gjennomført av forskere ved Karolinska Institutet og Danderyd sykehus i Sverige. Studien ble nylig publisert i The Lancet Neurology. 195 svenske MS-pasienter som nettopp hadde fått diagnosen deltok i studien som også er støttet av det svenske Vetenskapsrådet.

Pasientene fikk enten rituximab eller standard behandling med dimetylfumarat. I løpet av 24 måneder med oppfølging av pasientene så forskerne at de som fikk behandling med rituximab hadde lavere risiko for videre utvikling av sykdommen enn pasientene som fikk standard behandling. Bare tre av 98 pasienter som fikk rituximab opplevde en videre utvikling av sykdommen, sammenlignet med 16 av 97 pasienter som fikk dimetylfumarat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.