Gynekolog

Gruer du deg til gynekologen? Slik får du en bedre opplevelse!

- Mange redde for at de ikke ser fine nok ut «der nede».

NERVØS FØR GYNEKOLOGBESØKET?: Mange gruer seg i forkant av en gynekologisk undersøkelse. Her er rådene som gjør at du får en bedre opplevelse! Foto: Bildhuset
NERVØS FØR GYNEKOLOGBESØKET?: Mange gruer seg i forkant av en gynekologisk undersøkelse. Her er rådene som gjør at du får en bedre opplevelse! Foto: Bildhuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at ingen av oss liker å gå til gynekologen. Dessverre er dette noe av det aller viktigste vi kvinner kan gjøre for å ta vare på helsen. Livmorhalskreft er for eksempel den tredje største kreftformen som rammer kvinner på verdensbasis, og den beste måten å unngå sykdommen på er å være føre var.

Gynekolog Ingrid Kirstine Nilsen, ved Klinik Vestegnen forklarer at mange gruer seg helt uten grunn.

- Mange synes det er virkelig flaut å gå til gynekolog, vi er jo mindre populære enn tannleger! Og jeg forstår godt at det er en naturlig blyghet ved det å undersøke noe såpass intimt som underlivet, men det er ikke noe å være sjenert over. Vi har sett alt! 

LES OGSÅ: Kreftsymptomene vi ofte overser

- Tror alt må se «perfekt» ut

Nilsen tror nervene ofte henger sammen med frykten for at man ser «annerledes» ut nedentil.

- Jeg tror mange kvinner er redde for at de ikke ser fine nok ut «der nede», eller at de ikke er normale. Dette er bare tull. Jeg har i ingen som ser unormale ut, alle er forskjellige. Mange kan være bekymret for at alt for eksempel ikke er helt perfekt eller fullstendig symmetrisk. Men jeg ser jo dette hver eneste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer