Stress:

Grunnen til at stress virkelig er smittsomt

- Vi lever oss inn i det andre føler, sier professor.

SMITTSOMT STRESS: - Vi fanger opp at folk rundt oss ser stresset ut, og blir selv stresset av det, sier professor. FOTO: NTB
SMITTSOMT STRESS: - Vi fanger opp at folk rundt oss ser stresset ut, og blir selv stresset av det, sier professor. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvis du jobber konsentrert med en arbeidsoppgave som haster og prøver å holde tempoet oppe for å rekke fristen, kan det være essensielt å beholde roen. Det gjelder uavhengig av om det er en epost som må besvares innen en frist eller om det er kunder som venter på en tjeneste.

I en slik situasjon er det mange som blir stresset, får hjertebank og mister konsentrasjonen. Kollegaen ved siden av deg ber deg gjerne om å få opp farten selv om du jobber så fort du bare klarer, og du kjenner at hans stress påvirker ditt eget stressnivå i stor grad.

Det er ikke uvanlig å bli påvirket av at menneskene rundt deg stresser, og stress kan rett og slett være smittsomt. Stressmitte er godt dokumentert i flere studier.

Stress kan påvirke deg i stor grad, gjøre deg sint, urolig og vanskelig. Kroppslige reaksjoner kan være hjertebank og dårlig fordøyelse, og psykiske reaksjoner kan i verste fall være depresjon eller angst.

Vi har alle perioder hvor vi opplever mer stress enn vanlig. Hvis personene du omgås stresser, øker sannsynligvis ditt eget stressnivå også. Men hvorfor smitter stress?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer