Grønnkål

Ha grønnkål i smoothien!

Den krusete bladgrønnsaken er proppfull av vitaminer og antioksidanter.

SMOOTHIE MED GRØNNKÅL: Grønnkål er gull for helsa, og passer supergodt i grønne smoothies.  Foto: Shutterstock / JeniFoto
SMOOTHIE MED GRØNNKÅL: Grønnkål er gull for helsa, og passer supergodt i grønne smoothies. Foto: Shutterstock / JeniFoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten grunn at smoothies har blitt en populær drikk, de er friske og smakfulle, og tilbereder du dem med de rette ingrediensene kan de i tillegg bli riktig så sunne!  

Ønsker du å tilsette noe i smoothien din som gjør den ekstra sunn og næringsrik? Da anbefaler vi deg å prøve litt grønnkål. Det er faktisk noe av det sunneste du kan få i deg! 

LES OGSÅ: 5 sunne smoothier du må prøve

Grønnkål er supermat 

- Grønnkål er en supergrønnsak! Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer – samtidig som den er fattig på kalorier, har Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog i Bama tidligere fortalt til KK.no. 

Kålen er proppfull av A- og C-vitaminer og andre antioksidanter. Den inneholder kalsium og fosfor, og er blant de grønnsakene som inneholder mest jern.

- Kalsiuminnholdet i grønnkålen er med på å styrke skjelettet vårt. Det er også mye K-vitamin i grønnkål. Dette er et fettløselig vitamin som får blodet til å koagulere om vi får et sår, det er også viktig for å bygge kalsium inn i skjelettet, og for hjertehelsen, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer