Kreft og immunterapi

- Hadde jeg fått samme diagnose tre år før, ville det trolig vært en dødsdom

Da Lotte oppdaget en stor føflekk på ryggen til kjæresten Pål, insisterte hun på at han skulle gå til legen. Det - og en ny type kreftbehandling med immunterapi - har trolig reddet livet hans.

LIVSNYTERE: I 2015 fikk Pål føflekkreft, i 2019 oppdaget legene massiv spredning til blant annet hjernen, leveren, lungene og lymfesystemet. Ny behandling med immunterapi har ført til at han i dag ikke lenger har aktive kreftceller i kroppen. Foto: Marit O. Bromark
LIVSNYTERE: I 2015 fikk Pål føflekkreft, i 2019 oppdaget legene massiv spredning til blant annet hjernen, leveren, lungene og lymfesystemet. Ny behandling med immunterapi har ført til at han i dag ikke lenger har aktive kreftceller i kroppen. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det var ikke dette vi hadde sett for oss da vi ble sammen. Det var jo ikke det.

Pål Rossow (67) sender et litt tankefullt blikk ut i lufta, før øynene hans vandrer videre og treffer kjæresten Lotte Ekornes (67). Så lyser han opp i et muntert smil.

- Men damene på morssiden hennes blir 95 år alle sammen, så jeg får bare prøve å henge med, ler han.

De er i det hele tatt oppløftende muntre begge to, særlig tatt i betraktning at det vi skal snakke om er noe så lite muntert som kreft.

Samme erfaring

Kreft. Bare ordet er nok til å få mange til å heve skuldrene og anspenne mellomgulvet. Alarm! roper hjernen. Fare! Så vi stikker hodet i sanden og vil helst ikke tenke på det, for det er jo så skummelt. Og vanskelig å håndtere. Og trist.

Det har det også vært for Pål og Lotte. Skummelt, vanskelig og trist. Mer enn for de aller fleste av oss. Men deres historie er også en historie om at det kan gå bra. Selv når det egentlig ikke gjør det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.