– Hadde jeg ikke vært forfengelig, kunne jeg ha lagt meg i skrinet for lenge siden

Å pynte seg er bra for helsa, mener Reidun Persson (81). Leppestift og høye hæler gir henne livsgnist og hjelper henne å være sosial og oppdatert.

MÅ STRAMME OSS OPP: - Jeg tror noen synes det er alright å se litt dårlige ut, for da er det synd på oss. Det synes jeg ikke er innafor, sier Reidun Persson (81). Hun mener vi må stramme oss opp for å ha det bedre. Foto: Britt K. Andersen
MÅ STRAMME OSS OPP: - Jeg tror noen synes det er alright å se litt dårlige ut, for da er det synd på oss. Det synes jeg ikke er innafor, sier Reidun Persson (81). Hun mener vi må stramme oss opp for å ha det bedre. Foto: Britt K. Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– De dagene jeg har det ekstra vondt, pynter jeg meg mer enn vanlig. Når jeg har pyntet meg, synes det ikke at jeg har det vondt. Vi er så fokusert på hvor syke vi er og hvor dårlig vi har det. Jeg tror vi må stramme oss opp litt mer. Jeg tror noen synes det er all right å se litt dårlige ut, for da er det synd på oss. Det synes jeg ikke er innafor, understreker Persson, som i 40 år drev Zig-Zag, en av Oslos store moteforretninger.

For henne har det alltid vært viktig å pynte seg med fine klær og sminke seg litt hver dag. Hun pynter seg for seg selv, for mannen sin hjemme, for å gå ut med søpla eller for dem som skulle finne på å dukke opp på døra. Å pynte seg handler også om å ha det bedre med smerter som følger en aldrende kropp, mener hun.

– Hyggelig å høre at jeg er flott

Persson beskriver seg som en person som vil synes.

– Går jeg nedover gata uten at noen ser på meg, tenker jeg at jeg har kledd meg feil. Jeg bruker mest tights, hæler med litt høyde og topper fordi det ser best ut på meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer